Состојбата со деформитети кај децата е алармантна, вели дипломираниот кинезитерапевт Јован Каланоски. Потребено е системско решение и поголема контрола на физичкото здравје на децата, за што покрај наставниот кадар, пред се професорите по физико образование, одговорност треба да преземат и родителите, истакна Каланоски во емисијата Спорт + на Охридњуз. Тој од неодамна е и Шрот терапевт, кој работи со тешки случаи на деформитети на р’бет кај деца. Со него разговараме на оваа и други актуелни теми кои го засегаат здравјето на децата.

Г.М.