Абре нерви искинав. Нокти изгризав, дента не ручав. Ја виде ја виде????А????? Дали виде како и рече на баба. А? ….гоманарке, ороспијо, курво кафанска…..баш вака ѝ рече. Ко дојде баба дома немојше солзите да си ги заприт. Од плачење немојше да мочат три дена и јас се уплашив ептем зш знам баба си имат проблем со простатата и то одавна. Реков дан ја стегна пак кој ќе трчат по доктори. А и да ти кажав двајца дечковци и имет раскинато ради то.

И викам бабо мори, смири се. Денес не е битно шо ти викет битно е кој ти викат. Да ти речеше некој саглам чоек, а не некој преинтелегентен како Ката , зш сиве генијалци несаглам се. А според мене по шизик во интелегенција од Ката немат. Ти да успејш пред да ги уапсиш сите арамбаши сама да си влезиш в затвор требит да имаш IQ не 150 ами 1500. Јас незнам како не ѝ е прсната глата.

Мада баба во право беше шо се секирала. На крај низ мрсули ми рече: “….море сине која е таа мене да ми речит дек сум курва и ороспија кафанска, а јас во кафана не влезена. Да ми речеше ресторанска ем ороспија ем курва се јајт ама вака. Плус директна конункеринција така да ти речит….“. Ко подумав ја сватив зш е разочарана и не ја пуштав на мотор. Мада се расположи малку со иницијативата за еднаква полова застапеност во парламентот.
И јас богами се сложвам со то. Полека полека да си дојт све на пола како шо ќе станит НСРСМ. Веќе асли убо и најтоп си функционират застапеност по верска основа. Таман на време ќе си дојт сега и половота рамноправност. 60 мажи, 60 жени. Ама јас би имал предлог за нашето аздисвење во демократијата како рамноправна членка да не битисат туку со зголемен интензитет да пичит.

Исто времено со половата застапеност да воведиме и димензионална рамноправна застапеност. Молим лепо. Од 60 жени 30 со 95 боски , 30 со 60. Молим лепо. Кај мажите 30 со над 15, 30 со под 15. Како? Ар ќе најме не се секирај бар 30 македонци со над. Како ам. Не бре никако. Никако во обзир да се земат ташаци. Зш кај нас се викат “ овај е маж, овај имат мадиња“ , тук се викат “овај е маж, овај имат г`с“. Абре биди сигурен дека ние со газот сме врзани. Во неделата 3-4 другари барав беа не достапни, а слики видов на на ФБ на трет дулец во Велмеј. Сеј си мирен.

Е сега овде се думам. Се думам дал да предложам до komandant presidenti Forina Zoti Xhaferi да клајт предлог сега пак да имат и рамноправна ЛГБТ-оава застапеност во собранието на прататеници ?А? А се думам зарди една работа. Ај кај оние 60 тина машки лесно е. А шо соние 60 женски членој? Клиторален?

Ко шо беше Мицале искрен. Да да. Чоекот рече: “јас немам криминален багаж. Освен мојата профеосрска плата јас немам никакви други примања“…..а јас реков : “мееееееееееееееее меееееее“ ….ете бе Мицале, јас станав овца ти дур лапна пет хидроцентрали со професорска плата со пар години работен стаж. Абе ти вервам. Ако не ти вервам да дајт Господ сите политичари в контејнер да се ранат…

Оп стоп. Многу клетви. Се изгубив и јас. Ко Катица рекетарица се напрајв во тесно. Опнав клетви пту пту пту. Шо толку љут и јас. Освен на баба шо морам да и замерам. Баба ми раскажвеше приказни за Мице глувчето и ми викаше дека Дијана кога го видела Мице бабата и објаснала дека е доброчудно животно. И во поемата за “Глувчето Мице“ се зборвит дека истото глувче им помогвело на една баба и на еден дедо. Тврдам дека е вака зш Ванчо Николески кој беше брат на баба мене дедо истото ми го кажвеше ко мал. А не дека Мице станала глуфец за преспанскиот договор, за менвење на името, за дијааспората….

И не дека Мице лажит и не само шо не помогвит на баба и дедо туку планираат да сјебат и многу млади. Или ако порасна глувчето па се шашардиса? Или пак ако е во агонија од болки во јајниците.? Сепак ќе да е до простата на баба.

ЏИМИ

*Ставовите објавени во рубриката Писма-Колумни се гледиште на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите