Ајде мило спремно си? Врзи си ги патичињата. Така душо. Море мило второ одделение си и чичко Зоки рече дека требит да почниш со сексуално образование. Така мил тој. Види го….Знам можевме да бираме ама како да ти одберев пилатес кога ти си машко, мажиште си. Ти ќе си учиш како требит да се бацвиш со друго машко. Виде на сликана како се бацвеа две машки деца? Така мило.Така. Ам морат душо, морат. Така мило виш како си ти паметно. Знајш дека прво требит да ни влезит, Европа, па да влезиме во ЕУ. Ајде земи си ја ташничката.

Кладе кондоми внатре? Уживај ќе ти го клајт учителката шо ќе ти предават за сексање. Кладе кармин ко секое европско маже? Ја прочита уш еднуш “Камасутра“? Браво мил тој мој. Оди сега растури. Нека видет дека потеквиш од дупачко семесјтво. Тргни сега, а дедо вечер ќе ти инсталират “Porn Tube“ и ќе си повторвиш дома то шо ќе учиш на школа. Важит бре пиле и слики од голи мажи ќе ти најдам. Како? Добро добро синче и од милфици. Уживај ми. И пази на семофирите, врвиш само ко ќе го видиш расчекорено чоече. Не сите не….аку то е расчеречено то немат да влезит во ЕУ. Ние ќе влезиме.

Абе така требит со реформиве во школствово. Уште мали да знает дека ко ќе пораснат требит да ги сексет за да станет европејци. Таман овие шо се второ сега ко ќе пораснат ќе добиеме точен, ама преточен дадум за предпреговри, за преговори, за преговарање за да преговараме кога ќе преговарет со нас за преговори за влез во ЕУ. Нек се спремни децава за дупачка. А не ко нас. Денес се остамосталивме и џанг ни го онадија и уште ни го…

Тук не те прашав тебе. Се пријави за вакцина? Арно си сторил. Јас ? Не бе какво пријављање. Дур ги чекавме да дојдет сам си изимслив. Каков Фајзер, мајзер. И ја промовирав. И плус нивната е за вакцинирање на луѓе. Ние требит да се пелцоваме. Измислив соодветна. Пелцина. Е сега не ми дојде истата делагеција шо го пречека Вучича, ама бар ми дојдоа Агушеви. Славевме до сабајле. Нормално си сите мерки за заштита од пандемија. Сите ги имавме маските на лакто клаени и бевме безбедни. Како ам. Морат да се почитуват.

Ам ак сакаш и тебе ќе ти дам бре не е проблем. Имам. Имам појќе произведено ама пазам дан напрам хипер продукција. Морам да пазам да немат вишок. Абре не тресам зелени. Ти знајш дека да ги одржаваш ваксинсот на тој минус струјата појќе коштата од самата вакцина. Замисли да напрам појќе и да оздрават сите и шо ќе и прам? Ај после пак нарачви неколку Вуханци, како лани, да дојдат па пак да проширват епидемија, ехееее триста тракатанци. Како ам.

Абе то е решено. Тук шо прајме со новиве лични карти шо ги барет од Беса? Јас да ти кажам ќе се пишам Кинез, по државјанство, а Вуханец по националност. Морам да им одам почит шо ми овозможија да си се дружам со семејството. Да не беше коронава ќе умрев и не ќе дознаев дека сум имал толку убав муабет со мојве. Плус то знајш колку се зближивме и засакавме….сега в уста си пљукаме од шо сме блиски. И уш ова. Обавезно на крај, после име презиме да стојт К19Г / П25 цм.

Како? А то значит Ковид 19 Глупак. Кое? А второто ми е незгодно пред сиве да ти кажвам. Па ќе си ја фотокопирам и ќе ми служит како визит карта.

Само вака и никако поинаку. Со вакви промени ќе влезиме во европското семејство ќе стигниме до целта. Труд, труд и само труд и паметни, како овие, идеи. Со трудење целта ти е многу блиску. Освен ак ти се серит.

ЏИМИ

Ставовите објавени во рубриката Писма-Колумни се гледиште на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите