Е да ти кажам брат ми пукна филмот од све. И од метла и од правосмукалка и од маџарски гулаш и од дивоградби и од……Ааааа немат појќе. Тргвам црта и све нека ојт и 600 ПМ честички. И то бела. Па неможам појќе вака. “Јас ко ќе дојдам на власт ќе мојш да се капиш со мед и млеко“. И ете турив и мед и млеко во кадана и сега неможам да најдам мајстор да ми го отпушит сифонон од медот да му се прднам и во него да му се напрдам. Абре не какај многу тргвам црта и крај.

Како? Не бре каква црта ко Павлета. Тебе глата те стегат или чорапите ти смрдет. Павле е друго. Не е за вервење. Како велет за жена радодајка знајш? Е така…шарена е. И Павле е шарен. Не з`ш е радодај туку лажит бре чоекон. Кажа дека барал канабис за медицинински потреби. Ам и јас барам 10 години и никогаш не сум побарал во грамој. Нити во сантими. Цртите се набавувет така.

Јас колку шо знам се продават во кубици. Ко дрвана. Е сега никој не ме дупит мене и маката моја. Шо пуштија шо тресиш зелени. То не е канабис то ти е за на бебињата ко ќе им растет запчиња да не ги чешат непцето. А мојш и ти да редиш на хемероидите да ти подолеснит. Е аку де ако немаш ти реди ѝ на жена ти. За нејзе знам дека имат ѝ ги имам видено. Ено баба се мачкат со то и прдит ко магаре на нива и оф немат речено.

А за Павлета и требит да го разбериме шо незнајт кој го снимил ко барал црти. Зш тој во денот се возит со 54 таксисти и ја да те видам сети се сега кај кого шо си зборвел и кој мојт да те снимит. А можно е и од то бојата шо ја акаше по ѕидој да му имат испрскано во очи и сега немојт да видит ни таксист ни искреност ни правда.

Или пак ако ти теквит ко фрлаше шаренила беше ко сучка а сега машала со меон можда немојт ни патлакот да си го видит не таксист. Како ам. Абе животов е заебан. Сучка сучка ама тогаш ќе стегнеше мускул и исфрли можда над 10 000 грама боја по зидојте. Е сега ко дојде да фрлат нешто за арно на држвава, да одземит имунитет на Колета или Трајчета тешко било. Е тешко е. Павленце дете сега требит да стегниш г`с да не речам чмар и да сработиш. Или пак да го отвориш истиот. Така одет работиве во политикава.

Абе и ти…. не можел да отворит или да стегнит чмар. Шо? Не знаел како. Ам ак не знајт нека го прашат Мицалета тој е специјалист за такви активности. Нему му пулсират како срцев мускул не заебавај и ти.  Пред да се решават за промена на името му беше стегнат и не се даваше. Ко дојде за менвење го подоотвори малку и се даде. Пред избори пред првиот круг не да го стегна пустиот, јас реков ќе ја цвикнит вената. Ќе бојкотираше за правдата за НСРСМ за доброто на народот и членството негово. Море мајкоооооо пред вториот круг отворање лелееее. Санќим Горна Порта. Се даде пак. Без лимити и ограничвења за влез. Барем малку да го испочитуваше советот за безбедност на град Охрид. Или пак членството.

И баш ко си реков јас после то дека ќе се расалит Мицале, ќе го раштрафет, ќе го напрает ко чорапа, опаааааа пак го стегна. Шо мускул ќе му беше бре на Мицалета. Го стегна пак и побара бомбите да се запалеле. Абре знајш шо значит ти да се запалет бомби. Абре за да го побараш ова навистина не требит да имаш мадиња туку г`с како Мицета. И покрај то шо то ќе бидит невиден огномет, страшни експлозии, партали ќе летет……стегна чмар по цена да му го разбоктисет и побара. Мажиште. Шо велит Хасибе, свекрваи на Азисе, мајка му на Џевдета, баба им на Јилдиз и Хилал шо се сакат со гркон Леонидис, син му на Василис, абре арслан.

Мада можда…шо бре можда. ШООО БРЕ МОЖДАААА. СЕГА НАЈДОВ И ЈАС ДА РЕШАВАМ ПРОБЛЕМИ ЗА ИДНИНА НА ДРЖАВАВААААА.А? СЕГА? СЕГА КОГА НЕ СНАЈДЕ НЕВИДЕНА ТРАГЕДИЈА? КОГА МАКЕДОНИЈА ЈА ЗАФАТИ ПОТОП. ДИЗАСТЕР? АХХХХ ЌЕ СЕ ЗАМОЗАКОЛАМ. Сега кога Тамара не победи на Евровизија јас најдов решавам проблеми? ЛЕЛЕ КАЈ ДА СЕ КАСНАМ. Чоек без осет сум. Па јас сум вол. Све нека ојт у 600-то метерине чим не победивме. Кога цел македонски народ е потиштен, како пролив разлеан ради непобедата јас најдов…..значи најдов да ја решавам иднината на државава, а вчера во 7 и 20 сабајле, значи 20 минути после отворањето на самоубилачките места, кога излезноста на самоубиени ради то Тамара шо не победи беше над 15% , јас најдов да…..

ЏИМИ

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите