Јавното претпријатие „Охридски Комуналец“ не ги заборави најмалите сограѓани. Дежурните служби од раните утрински часови ги расчистија влезовите и пристапните патеки до сите објекти на детската установа ЈОУДГ „Јасна Ристеска“.

Патеките се посипани со абразивни средства  за да им се обезбеди  на децата безбеден пристап до градинките.

Абразивни средства се нанесени на тротоарите и пешачките патеки во поширокото градско подрачје.

OhridNews