На 18 јануари, петок, Водокрст, ќе има света василиева литургија во сите парохиски цркви во Охрид, со почеток во 7 часот. Во Плаошкиот манастир „ Св. Климент и Св. Пантелејмон“ света василиева литургија ќе започне во 8 часот.

На 19 јануари, сабота, Богојавление-Водици, света архиерејска златоустова литургија ќе се одржи во црквата „Успение на Пресвета Богородица“- Каменско со почеток во 08:00 часот. Света златоустова литургија ќе има во сите парохиски цркви во Охрид со почеток во 08:00 часот. Во Плаошкиот манастир „Св.Климент и Св.Пантелејмон“ нема да има богослужба тој ден.

На 20 јануари, на празникот Собор на Св.Јован Крстител, недела, света архиерејска златоустова литургија ќе се одржи во црквата „Св.Јован Богослов“ – Канео, со почеток во 08:45 часот. Света златоустова литургија ќе има во сите парохиски цркви во Охрид со почеток во 08:30 часот. Во Плаошкиот манастир „Св.Климент и Св.Пантелејмон“ нема да има богослужба тој ден.

OhridNews