Најтрофејниот американски пливач и човекот, кој успеа со освојување на осум златни медали да се запише во олимписката историја Мајкл Фелпс купи стан вреден милион и пол долари.


Станот во кој има голем базен, приватна кино сала и специјално дизајниран мебел и кујна се наоѓа во луксузен кварт во Балтимор, на два ката во приватна зграда.


„Златниот“ Фелпс само оваа година од спонзорства доби шест милиони долари.

Ohridnews