Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа денеска со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Албанија, Бледар Чучи ќе потпише спогодба за заедничко менаџирање на риболовот на Охридското и Преспанското Езеро.

Двајцата министри ќе го посетат и Хидробиолошкиот Институт во Охрид.

OhridNews