Еден милион евра потрошиле граѓаните на Македонија за испраќање на СМС пораки со честитки за Новата година.

Трите мобилни оператоти во земјава, вчера ги објавија информациите за испратените и примени СМС пораки. Т-мобиле излезе со информација дека за новогодишната ноќ биле испратени над 6 милиони СМС пораки, ОНЕ оперира со бројка од над 4 милиони, ВИП со околу 2,5 милиони СМС пораки.

OhridNews