Оваа туристичка сезона со работа отпочнуваат заедничките полициски патроли составени од полициски службеници од Министерствата за внатрешни работи на Република Македонија и Република Албанија.

Овие патроли кои ќе се грижат за безбедноста на туристите во Струга, официјално ќе бидат промовирани утре на пригодна свеченост што ќе се одржи во полициската станица во Струга.

OhridNews