Деновиве на социјалните мрежи осамна информација дека некој го избришал сонцето од Кутлеш од центарот на отвореното спортско игтралите во Велгошти. Непосредно потоа Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ го реконструираше симболот, со кој се пофалија на социјалните мрежи.

Вие не можете да избрусите колку што можат Македонците да исцртаат! – порачаа од УМС на ВМРО ДПМНЕ – Охрид.

OhridNews