Лука Модриќ и Реал Мадрид се договорија за продолжување на договорот. Двете страни се договорија за договор до 2023 година со можност за продолжување за уште една година, пишува шпанскиот спортски весник „Ас“.

Покрај тоа, на Хрватот му беше понудена можност да влезе во спортската структура на крајот од кариерата.

Триесет и шестгодишниот хрватски фудбалер сака да ја заврши кариерата во Реал Мадрид. Поради оваа причина, тој продолжува активно да се одржува во форма за да одговара на нивото на клубот.

OhridNews