Дваесет и седмата оригинална поетска книга на Ристо Лазаров која носи наслов “Мрак”, објавена е на српски јазик. Книгата содржи 43 песни распоредени во шест циклуси.

Во поговорот кон книгата насловен “Поетски светлини во сеопштиот мрак”, Владимир Мартиновски, поет и универзитетски професор, напоменува дека најновата книга на Лазаров опева мракови кои не се далеку од нас: во утробата на земјата или, во некое далечно, егзотично минато.

OhridNews