Интересот за фотоволтаици во Охрид голем. Какви се процедурите за издавање дозвола? Каде да се обратите и за колку време ќе ја добиете потребната документација? Дали обновливите извори на енергија се спас од големите сметки за струја?

За ова и уште многу урбанистички теми од нашиот град Охрид одговорите дознајте ги во новото издание на “Напладне”. Гостин Богдан Настески Герман од Секторот за урбанизам при Општина Охрид.

OhridNews