Галопирачки растат цените на становите во Охрид. Метар квадратен се движи од 1500 до 1800 евра, до 3000 евра за стан во атрактивната зона покрај езеро. Граѓаните во грч и неизвесност и покрај висината на цената заштедата наместо во банка ја вложуваат во недвижнини.

Повеќе за оваа економска тема во новото издание на “Напладне”.

OhridNews