Каков извештај ќе испрати УНЕСКО во февруари? Има ли простор за оптимизам или повторно Охридскиот регион ќе добие нова опомена за неработење ? Што сработија властите изминатава година по однос на препораките за зачувување на природното и културното наследство? На овие прашања во новото издание на “Напладне” одговара Никола Киселинов од Туристичката Асоцијација “Билјана” членка на УНЕСКО.

OhridNews