Граѓаните се почесто пријавуваат анксиозни и депресивни состојби кај психолозите од психо-социјалното советувалиште во Охрид, кои нудат бесплатни услуги за ранливите категории граѓани.

 

Мислењата на другите за изгледот, статусот во општеството, неприфатеноста итн. се едни од причините за ваквите појави. Во новото издание на “Напладне” со психолог Марија Чанова разговараме за менталното здравје на граѓаните, децата и адолесцентите.

OhridNews