Уринарниот систем е органски систем чија основна улога е исфрлање на штетните односно непотребни материи од организмот. Функцијата на уринарниот систем може да биде нарушена заради инфекции на одредени делови од истиот.

Најчести инфекции се всушност на долниот дел од уринарниот систем. За среќа повеќето од уроинфекциите не се сериозни.

Кои се најчестите предизвикувачи на инфекциите и како се третираат истите погледнете во новата емисија „Наше здравје“.

OhridNews