Водата претставува околу 60-70% од нашата телесна тежина. Затоа секој дел од нашето тело има потреба од неа за правилно да функционира.

Недоволното внесување на вода доведува до дехидратација, а во таков случај нормалното функционирање на организмот е невозможно. Дури и слабата дехидратација веднаш создава негативни последици како намалување на енергијата, главоболки, замор.

Во продолжение на „Наше здравје“слушнете кои се придобивките од пиењето вода, совети, но и митовите.

OhridNews