Поради реконструкција на Општата болница, охридските бебиња се раѓаат во Струга или на приватните клиники во Скопје. Така оваа Нова година нема бебиња родени во Охрид.

Во Струга првото родено бебе во новата 2011 година е машко. На свет дојде вчера утрото во 4 часот и 10 минути. Тешко е  три килограми и 610 грама, а долго 51 сантиметар .

OhridNews