Групата „Нокаут“ со песната „Сакам да живеам“, се победници на 35-то издание на фестивалот „Макфест“ што се одржа изминатите два дена во Штип.

Втората награда ја освои охриѓанецот Ѓоко Танески со песната „Ден по ден“, а третото место му припадна на Омер Џаферовски за песната „Ако те изгубам“.

Песната на Ѓоко Танески „Ден по ден“ со која го освои второто место на „Макфест 2020“

Јубилејното 35 издание на музичкиот фестивал „Макфест“ се одржа со мерки за заштита од Ковид 19.

OhridNews