Дава земјотреса со идентична магнитуда од 2.4 степени по Рихтер беа почувствувани во Охрид во текот на ноќта. Првиот е регистриран во 3.53 часот со епицентар на 5 километри источно од Охрид, а вториот во 4.49 часот со епицентар на 4 километри североисточно од Охрид.

Според сеизмолозите тлото под Охрид полека се смирува, но можни се нови потреси со послаб интензитет.

OhridNews