Младиот охриѓанец Марко Пејчиновски успешно го заврши пливањето посветено на децата со ретки болести.

Тој патеката Охрид-Струга-Охрид денеска ја преплива за 9 часа и 6 минути.

Ова препливување го посветувам на Децата со ретки болести”, напиша во очи подвигот Марко на фејсбук профилот.

Ова е трет сличен подвиг на Марко оваа година. Сите беа во хумани цели.

OhridNews