Владата денеска ги објави имињата на 67 нови функционери и директори на органи, државни управи и казнено поправни установи, меѓу кои и две во Охрид.

Со одлука на владата за вршител на должноста директор на КПУ Затвор Охрид е именуван Ристе Недески. 

Промени има и во Јавната установа Национален парк Галичица. За вршител на должноста директор именуван е Андон Бојаџи, кој е од редот на вработените во институцијата. Тој доаѓа на местото на Зоран Велјаноски.

OhridNews