НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: ж

“Мистерија” – Федерико Аксат
“Крововите на Техеран” – Махбод Сераџи
“Кафка на брегот” – Харуки Мураками
“Да се сретнеме во Венеција” – Елизабет Адлер
“Граница” – Луан Старова
“Поглед полн синило” – Катерина Серафимовска
“И кој и да ме сретне” – Отар Чиладзе
“Ненаситност” – Станислав Игнаци Виткевич
“Годината на смртта на Рикардо Реиш” – Жосе Сарамаго
“Александар Македонски. Наследникот на власта” – Нелја Гулчук.

Издавањето на книгите во охридската библиотека се врши секој работен ден од 8 до 18 часот.

OhridNews