Националната Установа, библиотека „Григор Прличев“ во ноември го збогати книжниот фонд  со нови наслови.

Отсега во градската библиотека можат да се најдат и книгите: “Седумте сестри” – Лусинда Рајли, Господин неодолив” – Сузан Елизабет Филипс, “Заплеткани” – Ема Чејс , „ Зад затворени врати” – Б. А. Парис, “Бегалка” – Марсел Пруст, “Траги во времето” – Иван Ивановски, “Песни од чајџилницата” – Неџати Зекерија, “За страстите, читањето, безделничењето” – Хелена Саблиќ-Томиќ.

Издавањето на книгите во охридската библиотека се врши секој работен ден од 8 до 18 часот.

OhridNews