Од НУ Библиотека “Григор Прличев“, информираат дека книжниот фонд е збогатен со нови наслови.

Заинтересираните членови од овој месец имаат можност да ги изнајмат книгите: „Сага за Охрид”од Валентина Неловска, „Таи” – Горан Гоциќ, „Пијанистка” – Елфриде Јелинек, „Снежна пустина”–Игор Трајковски, „Книга на сеќавања”–Петер Надаш, „Небо во оган” од авторот Марио де Са-Карнеиро, “Авел Санчес”–Мигел де Унамуно, “Петар од Чеган”–Јордана Тодоровска, “Вечниот син”–Кристовао Теза, “Јас и Лин отпосле”–Ана Стојаноска, “Кога ветровите стивнуваат”–Билјана Станковска и „Невидливи љубови” од Владимир Јанковски.

OhridNews