Престанок на важноста на забрананите за товарни возила на планинскиот превој Стража, на Попова Шапка и на Г.П. Ќафасан, сообраќајот е нормализиран од 12.00 часот. На Ѓавато нормализиран е сообраќајот од 07.00 часот, на Пресека нормализиран е сообраќајот од 09:00 часот и во 09:25 часот престана забраната за движење на товарни возила на патниот правец Ресен-Охрид, преку превојот Буково. Нормализиран сообраќајот на патниот правец Маврово- Дебар од 12:00ч.

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. На повисоките места има остатоци од кашест снег.

 

OhridNews