По кратка борба со коронавирусот Ковид 19, почина познатиот доктор специјалист хирург во Општата болница во Струга Владимир Кочоски.

Од компликации од Ковид 19 почина хирургот од струшката болница д-р Владимир Кочоски

Кочоски се лекувал на Инфективната клиника во Скопје. По двонеделно лекување состојба сериозно му се влошила, по што бил пренесен на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување, но настанатите компликации тој починал, пренесува порталот СДК.

Во неколку дека ова е трет смртен случај во регионот од Ковид 19, во кој жртва е лекар.

Вчера во ресен почина радиологот Поликсена Стојановска-Ѓоргиевска. вработена во Здравствениот дом, а претходно во 60 година од животот почина познатиот хирург, уметник и поет од Охрид Драган Спасески Охридски.

OhridNews