На 23 мај 2020 година, со една нова трка и многу новитети по втор пат ќе се одржи Планинарската трка „Охрид треил.

Првото издание беше вистинско освежување за охридскиот спорт, но и откритие за природните убавини на Планината Галичица која блесна во сиот свој сјај. Учесниците со силни и позитивни впечатоци заминаа од Охрид а организаторите се погрижија за местралено деби на Охрид Треил.

Трките на 35 и 60 километри остануваат, а организаторите ТРЕКС и Асоцијацијата за спортови „Сите за спорт-спорт за Сите“ најавуваат нова трка која ќе ја обелоденат дополнително.

OhridNews