Илјадници верници го проследија чинот на крштевање на водите во Охридското Езеро и фрлањето на чесниот крст за празникот Богојавление Водици во Охрид. Најбрз меѓу неколкуте стотини капачи беше 26-годишниот Петар Рупески од населбата Варош.

OhridNews