Под мотото „На крилјата на љубовта“, синоќа, во Центарот за култура „Григор Прличев“ беше одбележан патрониот празник на детската градинка „Јасна Ристеска“, институција која годинава одбележува 55 години работење.

Настанот беше збогатен со забавна програма подготвена и изведена од вработените и децата од ЈОУГД „Јасна Ристеска“.