Охридските пенизонерки денес добија цвеќе од градоначалникот Јован Стојаноски. По повод Денот на жената, 8-ми март, беше организиран ручек за жените од општина Охрид на кој присуствуваше и градоначалникот.

На секоја од присутните жени Стојаноски им подари цвеќе, им посака добро здравје и порача дека секој ден треба да биде ден на жената.

OhridNews