Откако беше прекината јавната расправа по Нацрт на Законот за прогласување на студенчишко блато за парк на природата, општина Охрид со соопштение во кое велат дека јавната расправа е одложена за да им се излезе во пресрет на граѓаните.

Денешната Јавна расправа, кој што требаше да се одржи по Нацрт на Законот за прогласување на студенчишко блато за парк на природата не се одржа. Одложувањето на расправата го предложи градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески со цел да се излезе во пресрет на граѓаните, односно предвидената расправа наместо on line да се реализира со физичко присуство на сите претставници од институциите и експертите надлежни за носењето на Законот, велат од општина Охрид.

OhridNews