Викендов, во селото  Велмеј се изврши осветување на црквата „ Свети Спас“.

На чинот на осветувањето присуствуваа голем број верници, за кои беше подготвен ручек, по што следуваше и богатата музичка програма.

Црквата, во 2001 година  започнал да ја гради Ристо Николески, а по неговата смрт продолжиле да ја градат неговите синови Степан и Злате со фамилиите.

OhridNews
фото Емилио