Членовите на охридското Културно-уметничко друштво „Отекс фолк“, од денес гостуваат во италјанскиот град Кунардо каде ќе учествуваат на фестивал што се одржува до 25-ти јули.

На фестивалот ќе учествуваат фолклорни групи од целиот свет, меѓу кои и од Чиле, Тајван, Италија, Полска.

OhridNews