Отворена - OhridNews
Коментар: Операторите ги исклучија каналите, АВМУ во клинч со политички притисоци

22.06.20 13:23

Коментар на Институтот за развој на електронски комуникации Веројатно последно што очекуваа гледачите од неделната програмска понуда беше црн екран со текстуално соопштение со ч...

Охридски одмор во Холандија

22.06.20 09:49

Ова лето традиционалниоТ летен Охридски одмор ќе си го поминеме низ Холандија и дома со визуелизација Веќе во март се повлековме од идејата и немавме езерски илузии Во меѓувреме...

Колумна: „Плаши Али децата на СДСМ и ВМРО“

16.06.20 00:35

Е ова е бре држава оваааа…ваква ја сакав Ваква и никаква поинаку Ако некој ја менит ќе се изнервирам и ќе постапам кo секој патриот, ко секој Македонец Конечно ќе го грабн...

Активот на директори на основни училишта од Охрид апелира да не се организираат прослави за полуматура

14.06.20 12:56

Активот на директори на основни училишта од Охрид, преку отворено писмо апелира да не се организираат прослави за полуматура, со цел да се спречи ширењето на коронавирусот Писмо...

Куба Либре: Владата да ја преиспита одлуката за плажите и да направи дистинкција помеѓу тие што почитуваат и не почитуваат закони

10.06.20 14:49

Повод: Уредбата на Владата концесионерите да ги вратат плажите во првобитна состојба Во време кога целиот свет се бори против пандемијата од коронавирус, која предизвикува страо...

Колумна: Пред вистината и Ката се слеквит

09.06.20 07:00

Абе колку си го сакам чоекон Да не речам си гу љубам Ама ќе речам Си го љубам Ова обзирен чоек ни бил ни ќе бидит Од мал го памтам ко играше со топчињата меѓуножни в песок Во де...

Отворена: „Охрид трчаТ“ и сите останати спортско – културни и музички манифестации се есенцијална потреба на Охрид

08.06.20 07:00

Почитувани охриѓани, ќе се обидеме како организација, колку што можеме со еден текст/отворено писмо/колумна, да Ви објасниме што е Охрид трчаТ и што значи Охрид трчаТ за Охрид, ...

Колумна: Се откри вистината – Бале од Дебрца не чипират

02.06.20 07:00

“Не мамо нејдај Веќе сме седнати в кафана Амор мамо веќе сме четворица з`ш да морам да те убијам за да мојме да сејме ние попрви шо дојдовме Не не е тато седнат з`ш е сам, а рек...

Отворена: Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законска обврска, а не право на избор на родителите

01.06.20 09:22

Повод: Запишувањето на ученици во прво одделение Од  1 јуни започнуваат уписите на првачињата во нашата држава Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законс...

Отворена: Просторот каде треба да играат деца оставен на немилост, наместо уредено зеленило искршени стакла и реквизити

30.05.20 15:45

Веќе подолго време се провлекува проблемот на злоупотреба и загадување на просторот, тревникот и реквизитите во детската градинка “Расадник” која е во непосредна бли...

Dr Batkoski pod artikli