Отворена - Page 4 of 57 - OhridNews
Колумна: Пред вистината и Ката се слеквит

09.06.20 07:00

Абе колку си го сакам чоекон Да не речам си гу љубам Ама ќе речам Си го љубам Ова обзирен чоек ни бил ни ќе бидит Од мал го памтам ко играше со топчињата меѓуножни в песок Во де...

Отворена: „Охрид трчаТ“ и сите останати спортско – културни и музички манифестации се есенцијална потреба на Охрид

08.06.20 07:00

Почитувани охриѓани, ќе се обидеме како организација, колку што можеме со еден текст/отворено писмо/колумна, да Ви објасниме што е Охрид трчаТ и што значи Охрид трчаТ за Охрид, ...

Колумна: Се откри вистината – Бале од Дебрца не чипират

02.06.20 07:00

“Не мамо нејдај Веќе сме седнати в кафана Амор мамо веќе сме четворица з`ш да морам да те убијам за да мојме да сејме ние попрви шо дојдовме Не не е тато седнат з`ш е сам, а рек...

Отворена: Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законска обврска, а не право на избор на родителите

01.06.20 09:22

Повод: Запишувањето на ученици во прво одделение Од  1 јуни започнуваат уписите на првачињата во нашата држава Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законс...

Отворена: Просторот каде треба да играат деца оставен на немилост, наместо уредено зеленило искршени стакла и реквизити

30.05.20 15:45

Веќе подолго време се провлекува проблемот на злоупотреба и загадување на просторот, тревникот и реквизитите во детската градинка “Расадник” која е во непосредна бли...

Став: Колективен имунитет

28.05.20 14:03

Колективниот имунитет во здравствена терминологија (како што прочитав) претставува облик на индиректна заштита од некоја заразна болест кога поголемиот дел на популацијата поста...

Наместо прослава на полуматура писмо до генерацијата: Да му кажеме благодарам на ОУ „Христо Узунов“

26.05.20 09:53

Еден не толку стар претседател на една од најмоќните ако не и најмоќната нација во светот, Доналд Трамп, неодамна изјави дека она што ги разликува победниците од губитниците е н...

Колумна: „Суљо Реџепи нашиот Чак Норис: Го убив во коронана“

26.05.20 09:47

Погласно масјтореееее нека рскаааат: “кафеави кафеавии очи најубавииии…“ леле леле леле…го чу го чу…Абе да ти се прднам на СЗО на инфектолози, во епидеимолозит...

„Е бреее колку за браварон не мојте“

19.05.20 11:10

Цела недела сум некако та јас, а те та ти , некако во недоумица, некако во збунка…целиот сум прашалник На пример некако се думам дал коронава е епидемија или пак меркиве з...

Кутлачата на појас и ајт на литија

12.05.20 10:23

Тууу каква организација во Струга за литија Ц ц ц ц……Вервиме да не видев попој кај шо прает селфи јас ќе мислев дека е некоја Олимпијада Па па па Све беше во духот н...

МИА Банер