Отворена - Page 44 of 48 - OhridNews
Писма: Hollywood & Ohriwood

18.05.08 00:10

Охрид е Македонскиот Holywood Со претседателски сопруги Од 17 централни европски држави Во Охрид има селанки со домашни цреши Со домашно сирење и планински чај Од Горно Лакочере...

Впечатоци: Ф1 Истанбул 2008

13.05.08 00:05

Истанбул 9-11 Мај 2008 беше домаќин на дополнителни 100-тина илјади туристи кои во дневниот просек од околу 2 милиони туристи, домашни и странски, не беше некое посебно оптовару...

Писма: Охриѓани vs Скопјани

30.04.08 07:00

ВО ПРЕДВЕЧЕРИЕТО НА МНОГУ ВАЖНИ НАСТАНИ КОИ ШТО ЈА ОЧЕКУВААТ НАШАТА НАЦИЈА И НАШИОТНАРОД, КАКО ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО, ВЛЕЗОТ ВО НАТО, ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ЗА ЖАЛ ЌЕ МОРАМЕ ДА СЕ Н...

Писма: Димче, ќе те прекрстиме во Мартин !

24.04.08 07:10

Димче, дојди Ела ваму!´Зошто тато´ Седни и слушај Од утре ќе ти го сменам името Од утре ќе си друго дете! Ме слушаш Дали ме свашташ ´Тато, случајно да не си пијан´Димче, озбилен...

Охрид во 2038 година: Формула 1-писта во езеро !

01.04.08 11:21

Моја тајна: Охрид каде што се будам со утринска прошетка покрај езеро Во 600 часот Мојот фаворит Охрид-момент на уметност Што порано, толку поневеројатно по убаво, мирно и слико...

Ден без Ohridnews: исто како зима без Ајвар !

08.03.08 07:00

На светот има безброј убави места ама како дома никаде не е Голем број охриѓани и други наши живеат и работат по белиот свет Меѓу нив и нашиов Влатко кој ни пишува од Холандија ...

Писма: Промената на државниот идентитет нема последици врз етничкиот идентитет…

07.03.08 00:02

Промената на државниот идентитет нема никакви последици врз етничкиот идентитет на Македонскиот народ Последните денови и недели се повеќе слушаме во јавноста дека со промената ...

Писмо од Шведска: Бојкот му е мајката !

05.03.08 02:39

Во нашата редакција пристигнуваат бројни писма кои се однесуват на Грчко-македонскиот спор за името Граѓаните чувствуваат потреба јавно да го искажат своето мислење во врска со ...

Горна Македонија,долно македонски,нов Македонец

04.03.08 01:00

(реакција на писмото на СашоА)“Нов Македонец како тоа гордо звучи”Го почитувам туѓото мислење ,но не го прифаќам а уште помалку го оправдувам конкретно изнесенотоДа може да збор...

Македонија, македонско, македонец…

03.03.08 01:59

Теоретски убаво звучи и би требало да е така Гледам и читам што и како се случувало на протестите во Скоје ,кои беа одржани во врска со барањето за промена на иметоКаменувана ам...

Dr Batkoski pod artikli