Отворена - Page 45 of 48 - OhridNews
Исповед на еден новинар во обид

17.02.08 01:30

За политика се интересирам колку еден просечен американец што се интересира за остатокот од светот, ако ме разбирате што ми е зборот Најмногу поради хиперактивноста на политичка...

Писма: Нешто малку за Тоше.

25.01.08 00:56

Ехото на болката уште одекнува во градитеНавираат споменитеа по нив доаѓаат солзите Степенот на нашата идентификација со Тоше е бескраен…заради песната заради хуманоста заради п...

Граѓаните реагираат на попесочувањето на патиштата !

16.01.08 02:37

Изминатите неколку денови температурите во земјава, па и во Охрид, беа високо над нулата, се разбира за зимски услови Последните неколку дена ниту минималните температури не паѓ...

Охридското езеро и неговата раскош

14.01.08 00:05

Охридското Езеро старо неколку милиони години некогаш знае да ја покаже сета своја раскош Овие прекрасни мигови ги улови нашата читателка Анита Героска...

Писма: Каков Бадник, Коледа!

07.01.08 10:00

Е, ко сношчи, понапрет охриѓани праеле питулици, посни-од тенка каша печени на посебни питуличар ници и сетне попарени со врена вода во која имат толчени орај!( А покојната моја...

Денот ми почнува со Ohridnews…

08.12.07 04:06

По повод првата година од постоењето на првиот локален електронски весник во нашата редакција пристигнаа голем број честитки од  читатели, институции, граѓански здруженија, коле...

Ваши писма: Соседите го крадат името Куратица !?

21.11.07 00:06

Поточно, јас потекнувам од едно село реткост во Македонија не само по името туку и по географска положба Селото  се наоѓа 21км северозападно од Охрид на 1080 мнв и со свое специ...

Да живее Македонија !

08.11.07 01:54

Повод за моето писмо до вас е изјавата на посредникот Метју Нимиц во врска со нашето библиско име Македонија Моето име е Ивана Ангеловска, имам 9 години и сум четврто одделение ...

Зошто нема да одам на ракомет !

15.08.07 02:11

Со големо задоволство и радост јас и моите другари го дочекавме денот на почеток на Светското првенство во ракомет на моите врсници Отидовме и на свеченото отворање со истата ра...

Писма: Нелојална конкуренција!

12.08.07 00:17

Во Охрид очигледно ова лето се случува нешто во туризмот Меѓутоа има нешто што ги лути туристите, а и нас охриѓани Никако не може да се спроведе ред и дисциплина во однос на при...

Dr Batkoski pod artikli