Отворена - Page 46 of 51 - OhridNews
Писмо од фановите на Тоше: Ќе те сакаме до вечноста !

08.10.08 00:25

По договорот од крајот на концертот на 5102007, се наполни ГрадскиУште повеќе од лани Зашто Тоше така ни порача! Врвулици од луѓе од сите страни Плакати, пораки, маици Интересно...

Писма: Додоле

16.09.08 00:01

Пред педесетина години паметам еден необичен човек по име Најдо Се занимаваше со најгруби работи Специјално: со чистење канализација Во сушните години Најдо се накитуваше со вен...

Жителите од ул.„Дејан Војвода“ го бараат Перо Калимеро

31.07.08 07:00

Жителите од ул „Дејан Војвода“ го бараат советникот Перо Калимеро да го расчисти хаосот кој како што велат го оставил зад себе ул „Дејан Војвода“ „Веќе 2 недели поминаа како Пер...

Фолклорот, традицијата и глобализацијата или традицијата во транзицијата

10.07.08 00:10

На ден 7 јули имавме прилика во рамките на Балканскиот фестивал за народни песни и ора да проследиме два настапи на културни-уметнички друшта од Србија (КУД „Коста Абрашевиќ“ од...

Писма: Носталгија и луксузни проблеми

28.06.08 00:02

Лето 2008 Наша летна дестинација е………… Ништо ново, ништо посебно и ништо чудно: Македонија Охрид Иако имаме можности да одиме за 299 евра (лет и хотел, a...

Писма: Треба ли Youtube да ни ги отвори очите ?

03.06.08 17:05

По повод објавувањето на интернет на видео клипот со деструктивно однесување на средношколци од гимназијата во нашата редакција пристигнаа голем број реакции: Видео клипот кој д...

Писма: Парите одлучуваат кој ќе оди во финалето, не мелодијата

27.05.08 00:45

Здраво  Охриде, Еве пак овој од Шведска со Евросонгот или по нашински Евровизијата Малку реакции после саботното финале на Евросонгот во нашата соседна Србија Морам да кажам ...

Писма: Ден на трудот!

26.05.08 07:15

Супер! Топло време, полн град туристи, празнично расположение, музика ечи од сите страни, мириса на скара, вистинска празнична идила!…Сопствениците на туристичките објекти...

Писма: Hollywood & Ohriwood

18.05.08 00:10

Охрид е Македонскиот Holywood Со претседателски сопруги Од 17 централни европски држави Во Охрид има селанки со домашни цреши Со домашно сирење и планински чај Од Горно Лакочере...

Впечатоци: Ф1 Истанбул 2008

13.05.08 00:05

Истанбул 9-11 Мај 2008 беше домаќин на дополнителни 100-тина илјади туристи кои во дневниот просек од околу 2 милиони туристи, домашни и странски, не беше некое посебно оптовару...

Dr Batkoski pod artikli