Отворена - Page 49 of 54 - OhridNews
Ученици со подршка за професорите

02.12.08 07:01

По повод штрајкот на просветните работници, со реакција се јави група ученици од Гимназијата, која искажува подршка на своите професори: „Ние не сме членови на ниту една политич...

Писма: Робин Худ

01.12.08 01:00

Ви се случило ли некогаш многу работи да сакате да кажете одеднаш и тоа да е причината што доцните да кажете било што Тоа ми се случува мене и тоа трае еве веќе седум дена, од у...

Писмо од фановите на Тоше: Ќе те сакаме до вечноста !

08.10.08 00:25

По договорот од крајот на концертот на 5102007, се наполни ГрадскиУште повеќе од лани Зашто Тоше така ни порача! Врвулици од луѓе од сите страни Плакати, пораки, маици Интересно...

Писма: Додоле

16.09.08 00:01

Пред педесетина години паметам еден необичен човек по име Најдо Се занимаваше со најгруби работи Специјално: со чистење канализација Во сушните години Најдо се накитуваше со вен...

Жителите од ул.„Дејан Војвода“ го бараат Перо Калимеро

31.07.08 07:00

Жителите од ул „Дејан Војвода“ го бараат советникот Перо Калимеро да го расчисти хаосот кој како што велат го оставил зад себе ул „Дејан Војвода“ „Веќе 2 недели поминаа како Пер...

Фолклорот, традицијата и глобализацијата или традицијата во транзицијата

10.07.08 00:10

На ден 7 јули имавме прилика во рамките на Балканскиот фестивал за народни песни и ора да проследиме два настапи на културни-уметнички друшта од Србија (КУД „Коста Абрашевиќ“ од...

Писма: Носталгија и луксузни проблеми

28.06.08 00:02

Лето 2008 Наша летна дестинација е………… Ништо ново, ништо посебно и ништо чудно: Македонија Охрид Иако имаме можности да одиме за 299 евра (лет и хотел, a...

Писма: Треба ли Youtube да ни ги отвори очите ?

03.06.08 17:05

По повод објавувањето на интернет на видео клипот со деструктивно однесување на средношколци од гимназијата во нашата редакција пристигнаа голем број реакции: Видео клипот кој д...

Писма: Парите одлучуваат кој ќе оди во финалето, не мелодијата

27.05.08 00:45

Здраво  Охриде, Еве пак овој од Шведска со Евросонгот или по нашински Евровизијата Малку реакции после саботното финале на Евросонгот во нашата соседна Србија Морам да кажам ...

Писма: Ден на трудот!

26.05.08 07:15

Супер! Топло време, полн град туристи, празнично расположение, музика ечи од сите страни, мириса на скара, вистинска празнична идила!…Сопствениците на туристичките објекти...

Dr Batkoski pod artikli