Отворена - Page 7 of 54 - OhridNews
Колумна: „Зоки и Мицко ќе прает ајвар за Какица“

16.09.19 07:00

Леле леле се скинав од радвење Абе кој го натера Гулашарон да избегат, аир да не видит, на раскрсница пролив да го фатит и на родителска прdеж да му се испуштит Абре уште е во ф...

Колумна: Коки, Саки, Боки, Оки, Какица… и пак Муртиноки жив

10.09.19 10:53

Бре бре бре по копуци, ашлаци шо ќе бевте вакви Абре месец дена ве остајв сами и ја испосравте работата Колку сте неспособни ќе требит по еден Македонец да идат со вас газот да ...

7 ми Септември – Денот кога започна Охридското Востание

07.09.19 10:29

Охридското востание претставува настан кој е многу значаен за локалната а со тоа и за националната историја Но до ден денес овој настан изобилува со огромен број неоткриени рабо...

Отворена: Охриѓани во Љубаништа на плажа

02.09.19 07:00

На едно огромно паднато дрво од 25 метри се суши облека на јаже Некој си ставил шарен чадор пред наткренатите корења Испикани паркирани коли околу гранките Мајка природа оставил...

Таткото на Марко: Зарем тешко е да се извага – НЕЧИЈ ЖИВОТ или еден прием помалку, провизија, Мерцедес…

19.08.19 07:00

„Ќе пливам за децата со ретки болести Оваа година целта ќе биде многу голема и тешка, но со Ваша подршка, јас ќе успеам“ Ова беа зборови кажани на отворена сцена, пред македонск...

Понеделнички на пазар, пред целосно да изчезне неговата автентичност

06.08.19 13:47

Понеделнички низ Охридскиот пазар Пред да изсчезне нешто автентично Една мала прошетка… Просечна возраст: баби, дедовци, тетки, чичковци, пензионери и се што е 55+ Граѓани...

Отворена: ОДГОВОРНОСТ – што беше тоа драги мои!

01.08.19 12:26

Во последно време, со оглед на секојдневните животни како и професионални искуства од една страна, но уште повеќе предизвикана од актуелните општeствено-политички збиднувања од ...

Колумна: Сузбиена банда јајчари

29.07.19 08:03

Оооо љубави добро дојде Ајде љубави влегви Како ми си љубави Ајде едвај те чекав да побрбаме Виде Виде како средвит државичкава само ако се сакат А То брееее убо им прает Конечн...

Колумна: “ОТВОРИ, ОТВОРИИИИ, ООО ЏИМИ ОТВОРИ КО ТИ ВИКАМ, ЕЈJJJ!!!!

22.07.19 07:00

Седи Значи вака…уф…ние со сите…ама тие…ох…Абе како да се смирам Лелеле шо ни се случи лелееееее Убо викаш …чек да се смирам и ќе ти кажам Уф&...

Колумна: Северномакедонска шареница

15.07.19 07:00

Ева ева…ти реков јас тешко се добиват ти не Една недела вртиме Абе барани се интересни си и зато……шшшшшшшш јес, ѕвонит Абре затни то муцката таман ги добивме: ...

Dr Batkoski pod artikli