Папата Франциско за време на неговото традиционално обраќање за божиќ повика на солидарност со мигрантите и бегалците. Тој говорејќи од балконот на базиликата свети Петар во Рим истакна дека господ ќе им се одолжи на сите личности и земји кои несебично работат за да обезбедат поддршка и престој за мигрантите и бегалците.

Над милион мигранти и бегалци пристигнале годинава во ЕУ.

OhridNews

извор РСЕ