На Б.В. полициски службеник во Полициска станица за безбедност на патниот сообраќај Струга,изречена му е парична казна во износ од 15% од месечната плата во траење од два месеци затоа што не превзел мерки против лице кое носело оружје на недозволено место.

Додека пак на К.З. раководител на смена во Полициска станица од општа надлежност Струга, изречена му е парична казна во износ од 15% од месечната плата во траење од три месеци затоа што не издал наредба да се преземат мерки против лице кое носело оружје на недозволено место.

OhridNews