Големиот бран туристи за првомајските празници на виделина ги извади старите проблеми на Охрид. Паркирањето во центарот на градот е речиси невозможна мисија, а автомобилите едвај се разминуваат. До почетокот на главната сезона останува уште малку време и можност да се подобри локалната инфраструктура.

OhridNews