По повод празникот Свети Василиј во селото Куратица, по 17- ти пат, денес и утре,  ќе се одржи маскенбалот во селото Куратица.

Вечерва, ќе се палат василичарски огнови, а додека пак главниот дел од забавата се очекува утре од 18 часот кога ќе се одржи традиционалниот маскенбал, а за забавата ќе се погрижи групата Молика Јуниор.  

OhridNews