НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид во понеделник на 7-ми декември 2015 година ќе организира Потеско читање во чест на Свети Климент.

Ќе бидат прочитани одбрани песни од македонски поети од страна на актерот Ивица Цонев.

Поетското читање ќе се одржи „Прличева одаја“ со почеток во 12 часот.