Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата на денешната седница со осум гласа „за“ три „против“ и еден воздржан ги изгласаа членови на Комисијата за верификација на факти. На чело на комисијата и натаму останува Томе Аџиев, а за потпретседател е избран Асан Лума. Од старите членови повторна поддршка добија Новица Вељановски, Ѓорѓи Малковски, Вецко Здравевски, Марија Зафировска, Шпенд Винца и Даут Даути
 
Нови членови во комисијата се поранешната пратеничка од Охрид Ристана Лалческа, досегашниот портпарол Предраг Димитровски и Цветанка Соколова Младеновска.

OhridNews