Во 87та година од животот, ноќеска нешто по полноќ во Охрид почина спортската легенда Александар Леко Радич, таткото на маратонското пливање и творецот на плејада врвни пливачи и спортисти.

Во едно од последните интервјуа што го реализира екипата на OhridNews, Леко Радич, тогаш добитник на Свети Климентовата награда за животно дело, зборува за својот живот, спортската кариера и неговата најголема љубов пливањето.

OhridNews